Reteklevél leves recept
     
A tavaszi retek szezonban ne dobjuk ki a retek levelét,csináljunk belőle egy
     finom  levest.

      Hozzávalók:
                     2 csomó retek levele
                     4 darab burgonya
                     1 vöröshagyma
                      tejföl
                     1 leveskocka
                     só, bors

 Elkészítés:
Alaposan mossuk meg a retek levelet, a burgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk,a vöröshagymát szintén felszeleteljük.
Egy lábosban 1½ liter vizet forralunk a leveskockával,majd beledobjuk a retek levelet a burgonyával és a vöröshagymával együtt és 30 percig  főzzük.
Mikor elkészült az egészt össze turmixoljuk 1 dl tejföllel , ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
Apró fokhagymás piritott kenyérrel tálaljuk.
                            reteklevél leves