Répatorta recept

Egyszerü répatorta recept a francia konyhából.

Hozzávalók:

  • 10 gramm élesztőpor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 25 dkg sárgarépa
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2.5 cl étolaj
  • 100 gramm reszelt mandula
  • fahéj és néhány darab darált dió

A recept elkészítése

Megtisztítjuk és karikákra vágjuk a répákat, majd megfőzzük.
Habverővel összekeverjük a tojást és a kristálycukrot
Egy tálban összekeverjük a lisztet, az élesztőt és a reszelt mandulát, hozzáöntjük a tojás és cukor keveréket, majd az olajat, fahéjat a darált diót és a péppé nyomkodott répát és egy csipet sót. Összekeverjük.
Egy tortaformát kivajazunk, beleöntjük az elkészített torta tésztát, majd behelyezzük a 180°C fokon elõmelegített sütõbe és 20-30 percig sütjük.
A tortaformában hagyuk kihülni. 
 
 

Hasonló receptek:


Almatorta
Normand almatorta