karácsonyi recept
Libamáj pástétom elkészítése francia recept szerint:
Egy
egész libamájból
aprólékosan kiszedegetjük az ereket. Ha
a máj szobahőmérsékletű,
akkor könnyebben tudjuk végezni ezt a
műveletet.
Megsózzuk,
megborsozzuk, hintünk rá egy kis cukrot, majd
jól
belocsoljuk Armagnac és Porto
keverékével (itthon
készíthetjük
Konyak és Tokaji Aszu keverékkel).
Ezek
után kétféleképpen is
befejezhetjük a készítést:
- a májat beletesszük egy üvegbe, beleállítjuk egy lábos vízbe, majd el kezdjük forralni. A forrástól számított 40 perc után elkészültünk.
- elkészíthetjük sütőben is. Egy megfelelő tálba tesszük a májat, lefedjük zsírral és 70°C-on 30 percig sütjük.
Ha
kihült a máj rögtön
fogyaszthatjuk, de
minél tovább hagyjuk állni,
annál jobb
íze lesz.

