A francia konyha tipikus étele dél franciaországból a mediterrán lecsó azaz a ratatouille.

 Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 2 cukkini
  • 2 kaliforniai paprika , egy piros és egy zöld
  • 4 paradicsom
  • 1 nagyobb faj vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só , bors
  • oliva olaj

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk,majd a padlizsánt és a cukkinit 1 cm-es kockákra szeljük.
A paprikát kibelezzük,felszeleteljük és szintén 1 cm-es kockákra vágjuk.
A paradicsomot egy pillanatra forró vízbe dobjuk, majd a héját lehúzzuk és szintén feldaraboljuk.
A felszeletelt vöröshagymát egy kicsit megpiritjuk az oliva olajban majd hozzáadjuk a finomra szelt fokhagymát és a többi zöldségeket, megsózzuk,megborsozzuk és lassú tűzön lefedve főzzük körülbelül 20 percet. 

francia mediterrán lecsó