Márványsajtos krumplisaláta recept
A krumplisaláta  recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg burgonya
  • 200 gramm márványsajt
  • 6 darab dió 
          A szószhoz
  • 2 evõkanál borecet
  • 4 evõkanál étolaj ( ha lehetséges dióolaj)
  • bors
 A recept elkészítése

A héjában fõtt burgonyát  meghámozzuk , majd kockákra daraboljuk.
A márványsajtot szintén kockákra daraboljuk.
Egy salátatálba behelyezzük a burgonyát, a márványsajtot és a diót.
Egy tálban a két evõkanál borecetet megsózzuk,megborsozzuk,majd habverõvel kevergetve apránként hozzáontjük az étolajat.
Fél órával tálalás elött a szószt ráöntjük a krumplisalátára és alaposan összekeverjük.
Hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek:
Piémontaise saláta

 
>

             Saláta recept képek