francia receptek           

Francia hagymaleves

 A francia hagymaleves elkészítése több változatban,ahogy a franciák csinálják

Francia hagymaleves 1:

 Hozzávalók 4 személyre:
 60 dkg vöröshagyma
 1liter leveskockából készített leves
 50 g vaj
 20 dkg reszelt sajt
 2 evőkanál liszt
 2 tojás
 Elkészítés:
 -megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymat és fél órán               keresztül  lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük
 -rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá öntjük az előre elkészített kockalevest,     felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük
 -a hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan   hozzáadva belekeverjük a levesbe
 -sütőbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére,   majd megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a       tetején.
Francia hagymaleves  egyszerüen

 Hozzávalok 4  személyre:
 60 dkg v
öröshagyma
 50 gr vaj
 2 ev
ökanál liszt
 reszelt sajt
 só
 bors

 Elk
észités:
 -egy l
ábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt                         vöröshagymáés  megpiritjuk,
 -r
ászorjuk a lisztet, összekeverjüés hozzá öntünk  másfél liter vizet, felforraljuk majd             közepes  tüzön 20 percig fözzük
 -s
ütöbe illö tálakba tálaljuk ,majd fokhagymás piritos kenyeret helyezünk a tetejére és            megszorjuk reszelt sajttal és a sütöbe tesszük mig a sajt megpirul a tetején.
     Igazi francia ételek!  
                                             francia hagymaleves