Francia hagymaleves
A francia hagymaleves elkészítése több változatban,ahogy a franciák csinálják
Francia hagymaleves 1:
Hozzávalók 4
személyre:
60 dkg vöröshagyma
1liter
leveskockából készített
leves
50 g vaj
20 dkg reszelt sajt
2 evőkanál liszt
2 tojás
Elkészítés:
-megolvasztjuk a vajat majd
beletesszük a vékonyra szeletelt
vöröshagymat és fél
órán
keresztül
lassú
tűzön dinszteljük, néha
megkeverjük
-rászórjuk a
lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzá
öntjük az előre elkészített
kockalevest, felforraljuk és
további 20 percig lassú tűzön
főzzük
-a hagyma felét
kiszedjük és összekeverjük a
2 tojás
sárgájával, majd lassú
tűzön, fokozatosan hozzáadva
belekeverjük a levesbe
-sütőbe való kis
tálkákba
szétmerjük, fokhagymás
pirított kenyeret helyezünk a
tálkák tetejére, majd
megszórjuk reszelt sajttal. 240 fokon addig
sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul
a tetején.
Francia hagymaleves
egyszerüen Hozzávalok 4 személyre: 60 dkg vöröshagyma 50 gr vaj 2 evökanál liszt reszelt sajt só bors Elkészités: -egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát és megpiritjuk, -rászorjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, felforraljuk majd közepes tüzön 20 percig fözzük -sütöbe illö tálakba tálaljuk ,majd fokhagymás piritos kenyeret helyezünk a tetejére és megszorjuk reszelt sajttal és a sütöbe tesszük mig a sajt megpirul a tetején. Igazi francia ételek! ![]() |