Francia borjúragu ( blanquette de veau )

A francia borjúragu recept elkészítése
Hozzávalók 4 személyre

    • 1kg borjú lapocka
    • 3 darab sárgarépa
    • 1 liter kockaleves ( zöldség és tyúkhús )
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 25 dkg gomba
    • 1 doboz tejföl
    • citromlé
    • 1 tojás sárgája
    • 2 evőkanál liszt
    • 2.5 dl fehérbor

A recept elkészítése

A kockára szeletelt borjúhúst vajon megpiritjuk míg egy kicsit megbarnul, majd folyamatosan kevergetve megszórjuk két evőkanál lisztel és felöntjük 2-3 pohár vízzel folyamatosan kevergetve.
Hozzáadjuk a kockalevest majd felöntjük a fehérborral. Hozzáadjuk a karikára szeletelt sárgarépát és a vöröshagymát.
1.5-2 órát enyhe tũzön főzzük, ha szükséges néha felöntjük vízzel.
A főzés vége elött 10 percel hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt a tojás sárgájával és a citrom levével, hozzáöntjük a borjuraguhoz, megkeverjük és azzonnal tálaljuk.

Rizzsel vagy tésztával tálaljuk
 

Hasonló borjú receptek:

- Osso Bucco recept