francia receptek
Citromtorta
recept
Hozzávalók:
250 gramm liszt
225 gramm vaj
300 gramm kristálycukor
5 tojás
3 citrom
1 csipet só
Hozzávalók:
250 gramm liszt
225 gramm vaj
300 gramm kristálycukor
5 tojás
3 citrom
1 csipet só
Elkészítés:
Elõször
is
elkészítjük a
tésztát;a lisztet
összedolgozzuk 125g vajjal, 100g cukorral
és egy csipetnyi sóval és a
végén beledolgozzunk egy tojást
Betesszük 30 percre a hűtõbe.Elkészítjük a citromkrémet; 200g kristálycukrot, 100g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hűtõböl, köralakura kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elõsütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütõbe, és kész is a citromtorta.
Hidegen tálaljuk!
Betesszük 30 percre a hűtõbe.Elkészítjük a citromkrémet; 200g kristálycukrot, 100g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hűtõböl, köralakura kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elõsütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütõbe, és kész is a citromtorta.
Hidegen tálaljuk!
![]() |