Citromtorta recept

  

Hozzávalók:


250 gramm liszt
225 gramm vaj
300 gramm kristálycukor
5 tojás
3 citrom
1 csipet só

Elkészítés:

Elõször is elkészítjük a tésztát;a lisztet összedolgozzuk 125g vajjal, 100g cukorral és egy csipetnyi sóval és a végén beledolgozzunk egy tojást
Betesszük 30 percre a hűtõbe.Elkészítjük a citromkrémet; 200g kristálycukrot, 100g vajat,4 tojást, 3 citromnak a levét, 1 citrom reszelt héját alaposan összekeverjük. Kivesszük a tésztát a hűtõböl, köralakura kinyújtjuk,villával megszurkáljuk és 10 percet elõsütjük 200 fokon majd ráöntjük a citromkrémet és visszatesszük 20-25 percet a sütõbe, és kész is a citromtorta.
Hidegen tálaljuk!