Francia almatorta recept

Almatorta elkészítése egyszerüen, francia háziasszony recept

                       Hozzávalók:
                                - 200gramm liszt
                                - 100gramm vaj
                                - 3 evőkanál kristálycukor
                                - vanilliáscukor
                                - só
                                - alma
 

                                                                                                                                                                                      

                      Elkészítés:
                                 A lisztet, a kockákra darabolt vajat , egy evőkanál
                                 kristálycukrot,egy csipetnyi sót összedolgozunk egy fél
                                 pohár víz segitségével,majd pihenni hagyjuk.
                                 Két almából  és két evőkanál kristálycukorból és egy kis
                                 vanilliás cukorból kompotot készítünk.
                                 Kinyújtjuk a tésztát kör alakura és behelyezzük a torta sütő
                                 tálba,villával megszúrkáljuk,ráöntjük az almakompótot,
                                 majd szépen ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott almát.
                                 Izlés szerint meghintjük cukorral.
                                 200 fokon előmelegített sütőben sütjük 30 percig.

 Normandiai almatorta elkészítése